فَترَت

فَترَت، به معنی فاصله و وقفه میان دو دوره است

فَترَت

فَترَت، به معنی فاصله و وقفه میان دو دوره است

دوران ما را می توان دوره فترت، نه این و نه آن، نامید. انسان نه دیگر به خدا اعتقاد دارد نه به کفر و بی ایمانی، نه بر ضد اولی می شورد و نه به دیگری پناه می برد، و حتی از بحث بر سر این مفاهیم هم بیزار است. دیگر نه نیکی برایش معنا دارد نه بدی، نه خودش را مسئول می داند نه گناهکار و نه مکلف به تکلیفی خاص. به همین مناسبت نه اصلاح طلب است نه انقلابی، نه خوشبین نه بدبین، نه اخلاقی و نه بی اخلاق، نه به مشیت الهی اعتقاد دارد نه به جبر زمانه، به عبارت دیگر، در بی تعهدی محض به سر می برد.

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۱ دی ۹۵، ۱۶:۲۱ - رضا خوش بین
    :)

اگر همدیگر را قضاوت نکنیم چه کنیم؟ 2

يكشنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۴، ۰۳:۵۴ ق.ظ

به اینجا رسیدیم که بین ما مشهور شده است که آدم ها را «نباید قضاوت کرد» چون اگر ما جای آن ها بودیم شاید کاری به مراتب بدترش را انجام می دادیم.

من می خواهم برای اثبات غلط بودن این جمله از برهان خلف استفاده کنم: یعنی این عقیده را عقیده ای درست فرض کنم، بعد نتایج آن را بررسی کنم و به نتیجه ای برسم که غلط بودن آن بدیهی است و بعد ثابت کنم که این عقیده(و یا همان فرض اولیه ی ما) غلط بوده.


البته فعلا می روم سراغ فرضیه:

جامعه ای را تصور کنیم که انسان های فاسد( مثلا آدم کش ها) در آن قضاوت نمی شوند، یعنی هر کس که خبر آدم کشی آنها به گوشش می رسد بلافاصله می گوید او حتما در شرایط بدی بزرگ شده است و اگر هرکسی جای او بود ممکن بود همین کار را بکند و ما باید به او حق بدهیم و قضاوتش نکنیم. در این جامعه کسانی که افراد را قضاوت می کنند آدمهایی کوته فکر و خشک مغز و سطحی نگر خطاب می شوند که قادر به تحلیل مسائل اطرافشان نیستند. در واقع پرچم داران شعار « قضاوت هرگز!» خود، بدترین توهین ها( بدترین شکل قضاوت) را دارند نثار دیگران می کنند، یعنی به کسانی توهین می کنند که آنها دارند دیگران را قضاوت می کنند و این خود یک نوع از قضاوت است. فتأمَل جداً ! 

سوال: آیا در این جامعه خلافکاران کم کم تبدیل به قهرمان نمی شوند؟ قهرمانانی که لحظه ی اعدام آن ها تبدیل می شود به خونخواهی مستبدینِ انتقام جو از یک شوالیه ی تاریکی؟

تصور کردید؟

                                                                                                                                                                                                                                                             ادامه دارد...


کاریکاتور از مانا نیستانی



  • سعید ممتاز

قضاوت

نظرات  (۲)

  • محمد باقر
  • موافقم.
    به نظرم می رسه که دو تا مطلب داره با هم قاطی میشه! به نظرم قضاوت اینجا در دو معنی استفاده می شه.یه ظن و گمان داریم که در حقیقت معنای دیگران رو قضاوت نکنیم اینه که به دیگران گمان نداشته باشیم(همون ان بعض الظن اثم)  من وقتی یک خلافکار رو می بینم اگر درباره گذشته اش حدس بزنم احتمال نادرست بودنش زیاده.(که بعضی وقتا تهمت هم میشه) از طرف دیگه قضاوت تو پیش فرض رفتار های آینده ات با طرف مقابل خواهد شد. من خودم رو با این دو تا دلیل قانع می کنم که ظن نداشته باشم و به این معنی کسی رو قضاوت نکنم.
    اما طرف دیگر قضیه اینه که ما با منشاء رفتار ها آشنایی داریم. مثلا من می بینم که دوستم زود راضی می شه که با یکی مشارکت کنه و جوانب احتیاط رو رعایت نمی کنه.من به این آدم می گم بی احتیاط یا ساده لوح. این صفته طرفه و به واسطه اعمالی که انجام می ده بهش نسبت می دن. البته ناگفته نمونه که ممکنه یه سری صفت ها نادرست نسبت داده بشه ها. یا مثلا همین مثال دومی که گفتی از این دسته است. یک نفر که قضاوت می کنه پس آدم پستی است. یعنی قضاوت دیگران معلولِ پست بودن است.
    خوشحال می شم نظرت رو در این باره بخونم:)
    پاسخ:
    سلام
    ببخشید که با تاخیر زیاد دارم جواب میدم. 2 هفته ای بشدت سرم شلوغ بود و نتونستم به وبلاگ سر بزنم.
    اگه موافق باشی تو مطلب بعد(تو خود وبلاگ) نظرمو درباره ی حرفات بگم.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی